lördag 24 oktober 2015

Jordgubbskaka med kardemumma

JORDGUBBSKAKA MED KARDEMUMMA

En ljuvlig kaka med sin kombination av mandel, jordgubbar och kardemumma.

Ca 8 bitar

150 g rumsvarmt smör eller margarin
1 3/4 dl socker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2½ dl vetemjöl
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
ca 400 g färska jordgubbar

Garnering:
färska jordgubbar


Sätt ugnen på 175°.

Vispa matfett och socker luftigt och rör i äggen, ett i taget. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke och vänd ned det i äggsmeten. Blanda ihop till en fast smet. Häll hälften av smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Fördela jordgubbsskivorna över och klicka ut resten av smeten. Bred ut den över jordgubbarna.

Grädda kakan mitt i ugnen 45 - 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar kanterna med en vass kniv.

Garnera kakan med färska jordgubbar och servera den ljummen eller kall med en klick vispgrädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar