JORDGUBBSKAKA MED KARDEMUMMA
En ljuvlig kaka med sin kombination av mandel, jordgubbar och kardemumma.
Ca 8 bitar
150 g rumsvarmt smör eller margarin
1 3/4 dl socker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2½ dl vetemjöl
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
ca 400 g färska jordgubbar
Garnering:
färska jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Vispa matfett och socker luftigt och rör i äggen, ett i taget. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke och vänd ned det i äggsmeten. Blanda ihop till en fast smet. Häll hälften av smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Fördela jordgubbsskivorna över och klicka ut resten av smeten. Bred ut den över jordgubbarna.
Grädda kakan mitt i ugnen 45 - 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar kanterna med en vass kniv.
Garnera kakan med färska jordgubbar och servera den ljummen eller kall med en klick vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar