tisdag 20 oktober 2015

Fryst hallon- och blåbärscheesecake

FRYST HALLON- OCH BLÅBÄRSCHEESECAKE

Frozen cheesecake är ett fantastiskt bakverk som passar att äta t ex en varm sommardag. Nu är det ju höst, men det kommer en sommar igen!

10 - 12 bitar

Digestivebotten:
200 g digestivekex
90 g smält smör eller margarin

Hallon- och blåbärsfyllning:
250 g ricotta
300 g färskost
3 dl vispgrädde
1½ dl socker
150 g hallon

Garnering:
100 g hallon
100 g blåbär


Digestivebotten:
Krossa digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över tills de har blivit ett fint mjöl. Blanda detta med det smälta matfettet och tryck ut degen i en form med löstagbar kant.

Hallon- och blåbärsfyllning:
Vispa ihop ricotta, färskost, vispgrädde och socker tills smeten börjar tjockna något. Häll smeten i formen med digestivebotten. Rör ihop bären så att de krossas lätt och rör ned dem i formen med en slickepott. Ställ in formen i frysen minst 6 timmar.

Garnering:
Ta ut cheesecaken ca en halvtimme före servering. Blanda ihop bären så att de går sönder och häll dem över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar