FRYST HALLON- OCH BLÅBÄRSCHEESECAKE
Frozen cheesecake är ett fantastiskt bakverk som passar att äta t ex en varm sommardag. Nu är det ju höst, men det kommer en sommar igen!
10 - 12 bitar
Digestivebotten:
200 g digestivekex
90 g smält smör eller margarin
Hallon- och blåbärsfyllning:
250 g ricotta
300 g färskost
3 dl vispgrädde
1½ dl socker
150 g hallon
Garnering:
100 g hallon
100 g blåbär
Digestivebotten:
Krossa digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över tills de har blivit ett fint mjöl. Blanda detta med det smälta matfettet och tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
Hallon- och blåbärsfyllning:
Vispa ihop ricotta, färskost, vispgrädde och socker tills smeten börjar tjockna något. Häll smeten i formen med digestivebotten. Rör ihop bären så att de krossas lätt och rör ned dem i formen med en slickepott. Ställ in formen i frysen minst 6 timmar.
Garnering:
Ta ut cheesecaken ca en halvtimme före servering. Blanda ihop bären så att de går sönder och häll dem över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar