fredag 14 april 2017

Körsbärspaj med glasskräm

KÖRSBÄRSPAJ MED GLASSKRÄM

Körsbären vilar i luftig vaniljkräm, allt på en botten av digestivekex.

Ca 6 personer

8 digestivekex

Glasskräm:
1½ dl mjölk
4 msk vaniljsåspulver för kallrörd sås
1½ dl vispgrädde

Körsbärssås:
500 g körsbär, ca 8 dl
3/4 dl syltsocker
1 msk färskpressad citronsaft
ev 1 msk konjak


Körsbärssås:
Kärna ur bären och lägg dem i en kastrull. Tillsätt syltsocker och färskpressad citronsaft. Värm upp under omrörning och låt därefter småkoka ca 5 minuter. Låt kallna. Smaksätt med konjak om du vill.

Glasskräm:
Vispa ihop mjölk och vaniljsåspulver. Vispa grädden och blanda ned den i krämen.

Smula kexen grovt och lägg dem i en form. Klicka över glasskrämen. Toppa med bären, ringla över såsen och servera genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar