VÄSTKUSTBULLAR
De här hembakta bullarna går bra att äta som de är med litet ost eller marmelad, men passar också utmärkt som hamburgerbröd.
16 bullar
25 g jäst
3/4 dl vatten
½ tsk socker
50 g smör eller margarin
3/4 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 dl havregryn
ca 6 dl vetemjöl
Rör ut jästen i 37-gradigt vatten och tillsätt sockret. Smält matfettet i en kastrull, häll på mjölken och låt det stå tills blandningen uppnår 37°. Blanda jästblandningen med mjölkblandningen, ägg, salt, havregryn och mjöl i en stor skål. Tillsätt ev mer mjöl och arbeta degen kraftigt, så att den blir blank och smidig. Låt degen jäsa på dragfri plats under bakduk ca 1½ timme.
Arbeta degen lätt på bakbordet och forma den till 16 bullar. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa på dragfri plats under bakduk 30 minuter.
Strö över litet mjöl och grädda bullarna litet under mitten av ugnen på 225° ca 12 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna på bakgaller.
Tid för tillagning: 2½ timme varav 2
timmar för jäsning och ca 12 minuter
i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar