ANNAS ENKLA CHOKLADKAKA
Överraska en vän med denna lättbakade och goda chokladkaka. Servera den gärna ljummen, nästan direkt från ugnen, då är den som godast.
1 kaka, 10 - 12 bitar
100 g smör eller margarin
1 dl vatten
4 msk kakao
1½ - 2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kaffegrädde
1 ägg
rivet skal av 1 apelsin
Garnering:
florsocker
apelsinskivor eller jordgubbar
Smält matfettet i en kastrull. Vispa ned vatten och kakao. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ned kakaoblandningen, grädde, ägg och rivet apelsinskal i mjölblandningen. Häll smeten i en rund, smord bakform, 1½ l. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° 25 - 30 minuter eller tills den är bakad. Låt kakan vila i formen ca 5 minuter och stjälp sedan upp den.
Pudra litet florsocker över kakan och garnera ev med apelsinskivor eller jordgubbar. Servera kakan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 25 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar