MARIAS RULLTÅRTA MED HALLON
Serveras nybakad så att den fluffiga grädden inte blir tunn. Variera med andra bär efter säsong, t ex blåbär eller vinbär.
Ca 10 bitar
3 ägg
1½ dl + 2 msk socker
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
3 dl vispgrädde
1½ dl lemon curd
2 dl hallon
Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och 1½ dl socker pösigt. Sikta i mjöl, potatismjöl och bakpulver och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö 2 msk socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på papperet och dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt kallna.
Vispa grädden. Blanda ned lemon curden och vispa slätt. Bred ut gräddblandningen på kakan och fördela hallonen ovanpå. Rulla ihop och servera rulltårtan i skivor.
Från boken "Sött" av Cecilia Lundin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar