söndag 18 maj 2014

Möra oststänger

MÖRA OSTSTÄNGER

Oststänger är goda tillbehör till en soppa, men passar också utmärkt att servera till kaffet. Det senare uppskattas särskilt av dem som av någon anledning måste avstå från det söta kaffebrödet.

Ca 50 stänger

100 g smör eller margarin
1 3/4 dl vetemjöl
2 - 3 msk kallt vatten
4 msk stark riven ost


Ställ gärna fram matfettet i god tid så att det blir rumstempererat. Rör det smidigt och poröst. Blanda ned mjölet och tillsätt vattnet, bara så mycket att det går lätt att spritsa degen. Rör ned den rivna osten.

Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa degen direkt på detta till 4 - 5 cm långa stänger. Grädda i ugn vid 175° tills de är ljusbruna.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter,
varav drygt 15 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar