CHOKLADKAKOR MED JORDNÖTTER
Dessa knapriga småkakor som innehåller både choklad och jordnötter är lika omtyckta av både stora och små.
Ca 30 kakor
100 g smör eller margarin
1½ dl rörsocker
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
100 g ljus eller mörk blockchoklad
100 g rostade jordnötter
Sätt ugnen på 200°. Rör ihop mjukt matfett och socker i en skål till en porös smet. Rör ned ägg och citronskal, sikta över mjöl och bakpulver och arbeta samman till en fast deg. Hacka chokladen och jordnötterna grovt. Arbeta in chokladen och jordnötterna i degen.
Smörj en bakplåt eller använd bakplåtspapper. Använd två matskedar till att klicka ut lagom stora bitar deg på plåten. Kakorna ska ligga med 3 - 4 cm mellanrum. Baka 12 minuter tills kakorna är knapriga i konsistensen. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i en burk.
Variation:
Du kan även baka russinkakor enligt detta recept. Byt ut den hackade chokladen mot russin och följ sedan receptet som vanligt.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar