NÖTCHOKLADRUTOR
Vill man snabbt göra en kaka till många passar den här utmärkt. Kakan gräddas i en långpanna och skärs sedan i rutor medan den är varm. Jättegod att servera till eftermiddagsteet.
Ca 50 st
200 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
smör eller margarin samt
ströbröd till långpannan
100 g hackade nötkärnor
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och rör ned denna blandning i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 30 x 40 cm.
Strö över de hackade nötterna och grädda kakan i ugn vid 225° ca 8 minuter eller tills den verkar genomgräddad. Skär kakan i rutor medan den är varm.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter
varav ca 8 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar