BULLAR MED VETEKLI OCH OST
Grova bullar med riven ost i degen är godast att äta ljumma. Servera dem gärna som kuvertbröd till förrätt eller soppa. De är naturligtvis också goda med smör och pålägg.
Ca 20 st
50 g jäst
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1 tsk salt
1½ dl riven ost
1 dl vetekli
6½ dl vetemjöl
uppvispat ägg till pensling
litet extra vetekli och riven ost
Smula sönder jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt sedan salt, ost och vetekli. Rör ned mjölet. Arbeta det hela till en blank och smidig deg. Låt den jäsa på varm och dragfri plats ca 30 minuter.
Arbeta samman degen på mjölat bakbord. Forma den till ca 20 bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 15 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö gärna på litet extra kli och ost. Grädda bullarna i ugn vid 225° ca 15 minuter eller tills de fått färg och verkar genomgräddade.
Tid för tillagning: Ca 1½ timme varav
ca 45 minuters jästid och ca 15 minuter
i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar