tisdag 13 maj 2014

Sommarstugekaka med toscaglasyr

SOMMARSTUGEKAKA MED TOSCAGLASYR

Det här är en härlig kaka att ta med till sommarstugan eller på picknicken.

1 kaka

125 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/4 dl socker
ev 1 tsk vaniljsocker
ca 3 1/4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
1 - 1 1/4 dl flagad mandel
1 dl socker


Smält matfettet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt det smälta matfettet och ev vaniljsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned blandningen i smeten. Rör tills smeten är jämn. Häll sedan över den i en smord, bröad sockerkaksform, ca 2 l.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen vid 175° ca 30 minuter tills kakan nästan är färdiggräddad.

Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt den koka upp under omrörning. Häll glasyren över kakan och grädda den ytterligare ca 10 minuter tills glasyren har fått fin färg.


Tid för tillagning: 1 timme
varav 45 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar