SNABBAKAT BRYTBRÖD
Varför inte börja dagen med ett alldeles nybakat brytbröd? Bjud det varma brödet tillsammans med smör, ost och marmelad.
1 bröd, 12 bitar
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ msk socker
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och socker i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och arbeta snabbt ihop degen.
Platta ut degen direkt på smord plåt till en fyrkantig kaka, ca 1½ cm tjock. Skåra kakan i 12 bitar med en kniv. Grädda brödet i mitten av ugnen i 200° ca 15 minuter. Strö ev litet mjöl över brödet när det är färdiggräddat.
Servera brödet nygräddat.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar