fredag 9 maj 2014

Snabbakat brytbröd

SNABBAKAT BRYTBRÖD

Varför inte börja dagen med ett alldeles nybakat brytbröd? Bjud det varma brödet tillsammans med smör, ost och marmelad.

1 bröd, 12 bitar

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ msk socker
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk eller filmjölk


Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och socker i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och arbeta snabbt ihop degen.

Platta ut degen direkt på smord plåt till en fyrkantig kaka, ca 1½ cm tjock. Skåra kakan i 12 bitar med en kniv. Grädda brödet i mitten av ugnen i 200° ca 15 minuter. Strö ev litet mjöl över brödet när det är färdiggräddat.

Servera brödet nygräddat.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 15 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar