GODASTE KAFFEKAKAN
Russin, kardemumma och gräddfil gör detta till en saftig och dryg kaka. Den håller sig bra i burk eller folie. Kakan är god att äta både lätt ljummen och kall, men är givetvis lättast att skiva om den får svalna helt.
1 kaka
100 g smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk stött kardemumma
1 dl finhackade russin
2 dl gräddfil
smör eller margarin
samt ströbröd till formen
Rör matfett och socker ljust och poröst. Rör ned äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och russin. Rör ned detta i smeten. Blanda till sist ned gräddfilen.
Häll smeten i en smord och bröad form, rymd 1½ l. Grädda kakan i ugn vid 175° ca 1 timme. Pröva med en sticka att kakan är genomgräddad.
Tid för tillagning: Ca 1 timme och 20 minuter,
varav ca 1 timme i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar