lördag 10 maj 2014

Sesamkakor

SESAMKAKOR

Av degen formar du små bollar som doppas i sesamfrön. I ugnen blir kakorna härligt gyllengula. Sesam ger pikant smak.

35 - 40 kakor

5 dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
150 g smör eller margarin
2 ägg
4 msk sesamfrön


Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i bitar och finfördela det i mjölblandningen. Blanda ned äggen och arbeta ihop degen. Forma små bollar av degen, 3 - 4 cm i diameter. Doppa dem i sesamfrön och lägg dem på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 - 200° ca 15 minuter.

Låt kakorna kallna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid i ugnen 15 minuter/plåt


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar