tisdag 13 maj 2014

Sommarfräsch rulltårta

SOMMARFRÄSCH RULLTÅRTA

Kaffegäster i antågande? Och ingenting att bjuda på? Jo, en så här fin tårta åstadkommer man snabbt och lätt. Den som har förmånen att ha egna vinbärsbuskar går naturligtvis ut och repar av litet bär. Vi andra får titta vad som finns i frysboxen.

1 rulltårta

3 stora eller 4 små ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 - 1 l röda vinbär
litet socker
2 dl vispgrädde

Tips:
Givetvis kan man göra på samma
sätt med andra bär än vinbär.


Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Grädda i ugn vid 250° ca 5 minuter eller tills kakan fått fin färg.

Mosa bären, men spara några vackra klasar till garnering. Smaksätt bärmoset med litet socker. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och ta bort bakplåtspapperet. Bred moset över kakan och rulla ihop den. Låt den svalna inlindad i smörpapper.

Vispa grädden och bred den över rulltårtan. Garnera med vinbärsklasar.


Tid för tillagning: Ca 25 minuter
varav ca 5 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar