CHOKLADCHEESECAKE MED KÖRSBÄR
Chokladsmaken i detta recept kommer från krossade chokladkakor och mild chokladkräm gjord på mjölkchoklad. Körsbären bidrar med syra och litet spritstyrka.
18 - 20 bakelser
175 g chocolate chip cookies
1 litet ägg
Fyllning:
400 g naturell färskost
1 burk kesella 10%, 250 g
3/4 dl socker
2 ägg
100 g mjölkchoklad
2 msk körsbärslag
2 dl körsbär i rom eller sockerlag
Sätt ugnen på 175°.
Krossa kakorna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smet. Tryck ut smeten i bottnen på små aluminiumformar ställda på en plåt, eller i små cocotteformar klädda med bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna mitt i ugnen ca 8 minuter.
Rör ihop färskost, kesella och socker till fyllningen. Tillsätt äggen, ett i taget. Smält chokladen och låt den svalna. Häll hälften av fyllningen i muffinsformar. Rör ned choklad och körsbärslag i resten av smeten och fördela även den i formarna. Dra med en gaffel eller sticka i formarna för att göra ett marmorerat mönster. Tryck ned körsbären i formarna.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Fyllningen ska inte vara helt genomgräddad, den stelnar i kylen. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen ca 1 timme före servering.
Från boken "Sött" av Cecilia Lundin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar