lördag 17 maj 2014

Kanelkakor

KANELKAKOR

En liten munsbit till eftermiddagens kaffe eller te vill de flesta ha. Pröva dessa spröda kanelkakor nästa gång du bakar.

30 kakor

100 g mjukt smör eller margarin
1½ dl farin
1 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 msk socker
2 tsk mald kanel


Rör matfett och farin poröst. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat. Rör ned det i smeten och arbeta ihop till en deg. Forma degen till små bollar, stora som valnötter. Blanda socker och kanel och rulla bollarna i detta.

Lägg bollarna på smord plåt och platta till dem med en gaffel. Grädda i 200° ugn 10 - 12 minuter/plåt. Placera plåten på mellersta falsen och låt kakorna svalna på galler.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i ugnen 10 - 12 minuter/plåt


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar