söndag 11 maj 2014

Jordgubbsskum i skal

JORDGUBBSSKUM I SKAL

Använd färska jordgubbar på sommaren och frusna på vintern, så kan du göra den här desserten närhelst du får lust. Servera den gärna till en kopp kaffe.

Ca 8 portioner

200 g smörgåskex, t ex Digestive
125 g smält smör eller margarin

Fyllning:
5 dl färska jordgubbar
eller 1 pkt frysta, tinade, 250 g
1 dl socker
2 äggvitor
2½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Tips:
Det går utmärkt att krossa kexen i
en matberedare eller mixer.

Desserten kan även avnjutas direkt
utan frysning.


Krossa kexen och blanda dem med smält matfett. Tryck ut kexmassan i botten och på kanten i en rund form, ca 22 cm i diameter.

Snoppa jordgubbarna och lägg undan några till garnering. Mosa resten av jordgubbarna med en gaffel och blanda ned 2 msk socker. Vispa äggvitorna styva och vispa i omgångar ned resten av sockret. Vispa grädden tjock och smaksätt den med vaniljsocker.

Vänd försiktigt ned äggvitorna och grädden i jordgubbsmoset och blanda om. Häll massan i pajskalet och frys desserten ett par timmar. Låt den tina ½ - 1 timme så att jordgubbsskummet blir mjukt. Garnera med halverade jordgubbar och servera.


Tid för tillagning:
Förberedelse 25 minuter
Tid i frysen 2 - 3 timmar


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar