onsdag 28 maj 2014

Möra hallonkolaformar

MÖRA HALLONKOLAFORMAR

Kola och hallon i superb kombination i dessa goda mördegskakor!

Ca 20 kakor

3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
75 g smör eller margarin
3/4 dl socker
4 tsk vetemjöl
1½ msk vispgrädde
3 msk hallonsylt


Sätt ugnen på 200°.

Blanda samman alla de torra ingredienserna till degen. Tillsätt därefter matfettet och arbeta samman till en smulig konsistens. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen på mjölad arbetsbänk till en längd och skär upp i mindre bitar. Forma bitarna till bollar och lägg dessa i småbrödsformar av papper. Tryck en rejäl fördjupning i varje kaka.

Mät upp alla ingredienserna till fyllningen, förutom hallonsylten, i en kastrull. Värm upp under omrörning till en slät kolasås och låt sedan småkoka ett par minuter. Ta kastrullen från värmen.

Skeda kolasmeten i fördjupningarna så att de blir nästan halvfyllda. Lägg en liten klick hallonsylt ovanpå smeten. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 8 - 10 minuter.


Från Allers nr 21/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar