FLUFFIG CHOKLADKAKA
Av överblivna äggvitor bakar du denna mjuka kaka smaksatt med kakao. Gör den festlig genom att glasera den med smält choklad och garnera även med bär.
1 kaka
6 äggvitor
5 - 6 droppar citronsaft
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
100 g blockchoklad
1 tsk matolja
jordgubbar eller andra bär
Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt. Tillsätt 2 dl socker och vispa äggvitorna styva. Blanda resten av sockret med mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör samman mjölblandningen med äggvitorna och häll smeten i en smord ringform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter.
Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Smält chokladen i vattenbad och blanda ned oljan. Ringla chokladen över kakan och garnera med jordgubbar.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 50 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar