lördag 10 maj 2014

American Strawberry Shortcake

AMERICAN STRAWBERRY SHORTCAKE

Dessa jordgubbsbakelser är unika på så sätt att man lägger samman bottnarna varma med kall vispad grädde, smör och jordgubbar. Dessutom liknar bottnarna mer varma scones än vanliga tårtbottnar. Det blir de allra ljuvligaste små frestelser, som ingen kan motstå!

8 bakelser

5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
4 msk socker
75 g smör eller margarin
1 ägg
3/4 dl mjölk
1 - 2 msk smält smör eller margarin
5 dl jordgubbar
1 - 2 msk socker
litet citronsaft
2 dl vispgrädde
1 - 2 msk smör eller margarin


Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel. Det ska bli en grynig massa. Tillsätt uppvispat ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Kavla ut dessa till runda kakor, ca 6 cm i diameter.

Lägg hälften av kakorna i små smorda formar. Pensla degytorna med smält matfett och lägg resten av degkakorna ovanpå. Grädda i ugn vid 225° 10 - 15 minuter tills kakorna pöst upp och fått ljusbrun färg.

Skölj och rensa under tiden jordgubbarna och skiva dem. Häll över socker och citronsaft. Vispa grädden. Dela bakelserna i två bottnar. Lägg ihop dem med matfett och jordgubbar emellan. Bred vispgrädde ovanpå och garnera med jordgubbar. Servera bakelserna varma.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter, varav
10 - 15 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar