RABARBERPAJ MED VIT CHOKLAD
OCH MANDEL
Syrlig rabarber till söt, vit choklad, toppad med en riktigt knaprig deg av mandel och havregryn.
6 småpajer
500 g rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
Deg:
100 g vit choklad
½ dl sötmandel
100 g smör
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
½ dl socker
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.
Grovhacka choklad och mandel till degen. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt mjöl, havregryn och socker och blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.
Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 minuter tills degen fått fin färg. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.
Från boken "Sött" av Cecilia Lundin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar