fredag 9 maj 2014

Krämig persikoform

KRÄMIG PERSIKOFORM

Gör en läcker persikodessert! Den blir ett mellanting av cheesecake och paj. Använd färska persikor till desserten när det är säsong.

1 paj, 7 - 8 portioner

10 kex av Digestive-typ
1 tsk mald kanel
4 msk farin
4 msk smält smör eller margarin
1 burk persikohalvor, 800 g
200 g philadelphiaost
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl skållad, skalad mandel

Garnering:
persikoskivor


Krossa kexen och blanda dem med kanel, farin och smält matfett. Tryck ut smeten i botten på en pajform, ca 20 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter. Låt det svalna något.

Låt persikorna rinna av och spara spadet. Lägg persikohalvorna med snittytan nedåt i pajskalet. Spara någon halva till garnering.

Rör osten smidig med socker, vaniljsocker och ca 4 msk persikospad. Klicka röran över persikorna. Skär mandeln i strimlor och strö på toppen. Grädda i mitten av ugnen i 175° 30 - 40 minuter tills smeten stelnat. Låt pajen svalna. Skiva resterande persikohalvor och garnera pajen. Servera.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 40 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar