GROVA KEX
Grova kex passar fint när man serverar ostbricka. Ibland smakar det också gott med ett par kex med pålägg i stället för kakor till kaffet. För att få bästa resultat bör man sätta degen dagen innan den ska bakas ut.
Ca 60 kex
Ca 3½ dl vetemjöl
ca 3½ dl grahamsmjöl
3 tsk hjorthornssalt
1 krm salt
ev 1 - 2 msk socker
125 g smör eller margarin
2 dl grädde
Gott att äta till:
Ost, marmelad eller honung.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, hjorthornssalt, salt och ev socker. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt grädden och arbeta det hela till en deg. Låt den vila kallt till nästa dag.
Kavla ut degen, inte för tunt, och ta ut rundlar med ett mått. Pricka gärna kexen med en gaffel. Grädda kexen i ugn vid 200° ca 10 minuter. Låt dem svalna och förvara dem sedan torrt och svalt.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter, varav
ca 10 minuter/plåt i ugnen + tid för degen
att vila över natten.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar