YOGHURTKAKA MED CHOKLAD
En lyxig, mjuk kaka med hackad vit choklad. Yoghurten gör den saftig och fin. En godbit att njuta av till kaffet.
1 kaka, ca 20 skivor
100 g smör eller margarin
3½ dl socker
2 ägg
2½ dl naturell yoghurt
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g hackad vit choklad
Tips:
Ringla glasyr av florsocker och
pressad citronsaft över kakan
och garnera med skivade jord-
gubbar och kiwiskivor.
Byt ut vit choklad mot hackade
nötter.
Smält matfettet i en kastrull och blanda ned sockret. Vispa ned ägg och yoghurt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ned det i smeten. Häll hälften av smeten i en smord, bröad ringform, 1½ liter. Strö över den hackade chokladen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 1 timme.
Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på galler för att kallna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 1 timme
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar