torsdag 15 maj 2014

Yoghurtkaka med choklad

YOGHURTKAKA MED CHOKLAD

En lyxig, mjuk kaka med hackad vit choklad. Yoghurten gör den saftig och fin. En godbit att njuta av till kaffet.

1 kaka, ca 20 skivor

100 g smör eller margarin
3½ dl socker
2 ägg
2½ dl naturell yoghurt
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g hackad vit choklad

Tips:
Ringla glasyr av florsocker och
pressad citronsaft över kakan
och garnera med skivade jord-
gubbar och kiwiskivor.

Byt ut vit choklad mot hackade
nötter.


Smält matfettet i en kastrull och blanda ned sockret. Vispa ned ägg och yoghurt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ned det i smeten. Häll hälften av smeten i en smord, bröad ringform, 1½ liter. Strö över den hackade chokladen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 1 timme.

Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på galler för att kallna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 1 timme


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar