POLKAGRISBAKELSER
Dekorera dessa bakelser med smörkräm och krossade polkagrisar. Bakelserna blir inte bara läckra att se på, de blir också himmelskt goda.
14 bakelser
50 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
50 g mörk blockchoklad
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk krossade polkagrisar
1 dl mjölk
ett par droppar pepparmyntsolja
Garnering:
75 g smör eller margarin
1½ dl florsocker
1 msk kallt kaffe
½ dl krossade polkagrisar
Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Blanda ned den i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och grovkrossade polkagrisar och rör ned mjölblandningen i smeten. Tillsätt mjölk och pepparmyntsolja.
Fyll muffinsformar eller bakformar till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
Rör matfett och florsocker krämigt. Smaksätt med kaffe. Bred kräm på de kalla kakorna och strö över krossade polkagrisar.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i ugnen 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar