fredag 9 maj 2014

Polkagrisbakelser

POLKAGRISBAKELSER

Dekorera dessa bakelser med smörkräm och krossade polkagrisar. Bakelserna blir inte bara läckra att se på, de blir också himmelskt goda.

14 bakelser

50 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
50 g mörk blockchoklad
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk krossade polkagrisar
1 dl mjölk
ett par droppar pepparmyntsolja

Garnering:
75 g smör eller margarin
1½ dl florsocker
1 msk kallt kaffe
½ dl krossade polkagrisar


Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Blanda ned den i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och grovkrossade polkagrisar och rör ned mjölblandningen i smeten. Tillsätt mjölk och pepparmyntsolja.

Fyll muffinsformar eller bakformar till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

Rör matfett och florsocker krämigt. Smaksätt med kaffe. Bred kräm på de kalla kakorna och strö över krossade polkagrisar.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i ugnen 15 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar