lördag 10 maj 2014

Smulpaj med aprikoser och havregryn

SMULPAJ MED APRIKOSER OCH HAVREGRYN

Man kan mycket väl använda havregryn till en smuldeg. Pajen blir spröd och god och havregrynen ger en något annorlunda smak. Aprikoser, persikor, krusbär eller rabarber passar bra som fyllning.

4 portioner

1 burk aprikoser, ca 400 g
smör eller margarin till formen
1 dl havregryn
½ dl vetemjöl
½ dl socker
100 g smör eller margarin

Gott att äta till:
Iskall, lättvispad grädde.


Låt aprikoserna rinna av. Lägg dem i en smord, ugnssäker form. Blanda havregryn, mjöl och socker. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Det hela ska bli en grynig massa. Fördela massan över aprikoserna.

Grädda i ugn vid 225° ca 20 minuter eller tills pajen fått vacker färg.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar