SMULPAJ MED RABARBER
Vad kan vara godare på försommaren än en rabarber - eller krusbärspaj? Den friska syrligheten hos frukterna dämpas lätt av smuldegen. Grädde hör till. Pajer är bra att frysa ned i formar för senare behov.
4 portioner
Deg:
2 dl vetemjöl
1 msk socker
125 g smör eller margarin
Fyllning:
500 g rabarber
3/4 - 1 dl socker
1 msk potatismjöl
smör eller margarin till formen
Tips:
Potatismjölet tar åt sig en del av den
vätska som bildas och fyllningen blir
fastare, Pajen serveras med fördel ljum.
Gott att äta till:
Vispad grädde eller glass.
Lägg mjöl och socker i en bunke. Fördela matfettet däri med fingertopparna eller en kniv till en grynig massa. Skölj rabarbern och skala den om den är grov. Skär den i 2 - 3 cm långa bitar.
Blanda socker och potatismjöl. Varva rabarber och sockerblandningen i en smord, ugnssäker form och strö smuldegen över. Grädda pajen i ugn vid 225° ca 20 minuter.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar