FIN CHOKLADKAKA
En härligt god chokladkaka som håller sig saftig länge. Både finhackad och smält blockchoklad ingår bland ingredienserna.
1 kaka
100 g smör eller margarin
1 dl farin
2 dl socker
100 g smält blockchoklad
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 - 75 g hackad blockchoklad
2½ dl mjölk
Tips:
Serverad med litet vispad grädde
och skivade jordgubbar, kiwi eller
någon annan frukt kan choklad-
kakan bjudas som dessert.
Rör matfett, farin och socker poröst. Tillsätt smält choklad och äggen, ett i taget. Vispa tills smeten är lätt och luftig. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och hackad choklad. Rör ned blandningen i smeten. Häll i mjölken och rör tills smeten är väl blandad.
Häll smeten i en smord, bröad ringform, ca 1½ l. Grädda i 175° ugn 40 - 50 minuter eller tills kakan lossnar från formen och är torr i mitten om du provar med en sticka. Låt kakan vila i formen ett par minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakgaller och låt den kallna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen ca 45 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar