fredag 9 maj 2014

Kokoskräm i pajskal

KOKOSKRÄM I PAJSKAL

Sprött pajskal med läcker kokoskräm och ett täcke av maräng. En paj som alla faller för och som kan serveras både ljummen och kall.

1 paj, 6 - 8 portioner

Pajskal:
2½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:
3½ dl kaffegrädde
3 äggulor
1 dl socker
2 msk maizena
2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker

Maräng:
3 äggvitor
3 msk socker

Garnering:
kokosflingor


Hacka mjöl och matfett med en kniv. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Baka pajskalet i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 15 minuter.

Blanda grädde, äggulor, socker och maizena till fyllningen i en kastrull. Värm krämen på svag värme under vispning tills den tjocknar. Vispa ned kokosflingorna och smaksätt med vaniljsocker.

Vispa äggvitorna till fast skum, rör ned sockret och vispa smeten styv. Fyll pajskalet med kokoskrämen och bred marängen över. Strö över litet kokosflingor. Baka i mitten av ugnen i 225° 3 - 5 minuter eller tills marängen fått litet färg. Servera pajen.


Tid för tillagning:
Förberedelse 25 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 20 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar