KOKOSKRÄM I PAJSKAL
Sprött pajskal med läcker kokoskräm och ett täcke av maräng. En paj som alla faller för och som kan serveras både ljummen och kall.
1 paj, 6 - 8 portioner
Pajskal:
2½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
3½ dl kaffegrädde
3 äggulor
1 dl socker
2 msk maizena
2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
Maräng:
3 äggvitor
3 msk socker
Garnering:
kokosflingor
Hacka mjöl och matfett med en kniv. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Baka pajskalet i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 15 minuter.
Blanda grädde, äggulor, socker och maizena till fyllningen i en kastrull. Värm krämen på svag värme under vispning tills den tjocknar. Vispa ned kokosflingorna och smaksätt med vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till fast skum, rör ned sockret och vispa smeten styv. Fyll pajskalet med kokoskrämen och bred marängen över. Strö över litet kokosflingor. Baka i mitten av ugnen i 225° 3 - 5 minuter eller tills marängen fått litet färg. Servera pajen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 25 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 20 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar