CITRONKLICKAR
Snabbt och enkelt rör du ihop smeten till de här fina småkakorna och klickar sedan raskt ut dem på plåtar. Av en sats får du 24 goda kakor.
24 kakor
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
rivet skal av 1 citron
2 tsk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
4 msk russin
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget och äggulan. Rör tills allt är väl blandat. Tillsätt citronskal och -saft. Blanda mjöl, bakpulver och russin. Vänd ned mjölblandningen i smeten. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Lägg matskedsstora klickar av smeten med ett par cm mellanrum på smord plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 - 200° 10 - 12 minuter. Låt kakorna svalna något och sedan kallna på galler. Förvara kakorna i lufttäta burkar.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i kylen 30 minuter
Tid i ugnen 10 minuter/plåt
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar