söndag 11 maj 2014

Citronklickar

CITRONKLICKAR

Snabbt och enkelt rör du ihop smeten till de här fina småkakorna och klickar sedan raskt ut dem på plåtar. Av en sats får du 24 goda kakor.

24 kakor

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
rivet skal av 1 citron
2 tsk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
4 msk russin


Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget och äggulan. Rör tills allt är väl blandat. Tillsätt citronskal och -saft. Blanda mjöl, bakpulver och russin. Vänd ned mjölblandningen i smeten. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.

Lägg matskedsstora klickar av smeten med ett par cm mellanrum på smord plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 - 200° 10 - 12 minuter. Låt kakorna svalna något och sedan kallna på galler. Förvara kakorna i lufttäta burkar.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i kylen 30 minuter
Tid i ugnen 10 minuter/plåt


Från Lätt & Läckert




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar