lördag 10 maj 2014

Päronkaka med kanel

PÄRONKAKA MED KANEL

Ingredienserna till den här kakan rör du ihop snabbt och enkelt. Päronen och lagen gör den saftig och kanelen ger den extra smak.

1 kaka, ca 8 bitar

1 burk konserverade päron, 400 g
3½ dl vetemjöl
1½ dl socker
1½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g smör eller margarin
1½ dl mjölk
1 tsk kanel
ströbröd till formen

Serveringstips:
1½ dl vispad grädde
kanel


Smörj och bröa en rund 1½-litersform.

Låt päronen rinna av och skär dem i skivor. Spara lagen. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Rör ned matfettet, tillsätt mjölken och rör om så att allting blandas. Klicka smeten i formen och tryck ned päronskivorna i ett trevligt mönster. Pensla med litet av päronlagen. Strö på kanel.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200° ca 40 minuter. Låt kakan svalna i formen ca 15 minuter. Pensla den sedan med päronlagen.

Lägg över kakan på en tallrik och låt den kallna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 40 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar