PÄRONKAKA MED KANEL
Ingredienserna till den här kakan rör du ihop snabbt och enkelt. Päronen och lagen gör den saftig och kanelen ger den extra smak.
1 kaka, ca 8 bitar
1 burk konserverade päron, 400 g
3½ dl vetemjöl
1½ dl socker
1½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g smör eller margarin
1½ dl mjölk
1 tsk kanel
ströbröd till formen
Serveringstips:
1½ dl vispad grädde
kanel
Smörj och bröa en rund 1½-litersform.
Låt päronen rinna av och skär dem i skivor. Spara lagen. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Rör ned matfettet, tillsätt mjölken och rör om så att allting blandas. Klicka smeten i formen och tryck ned päronskivorna i ett trevligt mönster. Pensla med litet av päronlagen. Strö på kanel.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° ca 40 minuter. Låt kakan svalna i formen ca 15 minuter. Pensla den sedan med päronlagen.
Lägg över kakan på en tallrik och låt den kallna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 40 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar