JORDNÖTSRUTOR
Mjuka rutor med krispig yta att servera till kaffet eller teet. Kombinationen jordnötter och banan ger en läcker, pikant smak.
32 rutor
150 g smör eller margarin
1½ dl socker
1½ dl farin
1 ägg
2 stora bananer
1½ jordnötssmör
4 dl vetemjöl
5 msk vetegroddar
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade jordnötter
Rör matfett, socker och farin poröst i en bunke. Blanda ned ägget. Mosa bananerna och blanda dem med jordnötssmöret i en skål. Blanda mjöl, vetegroddar, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör växelvis ned bananblandningen och mjölet i smeten.
Klicka ut smeten i en liten smord långpanna, ca 25 x 35 cm. Strö över jordnötterna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 25 - 30 minuter eller tills kakan är gräddad. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 25 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar