MARÄNGPAJ MED GLASS
Denna marängpaj är en favorit bland både vuxna och barn. Pajen fylls med glass och jordgubbssylt, täcks med maräng och gräddas sedan i ugnen.
1 paj, ca 8 portioner
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör eller margarin
Fyllning:
2 dl jordgubbssylt
1 - 1½ l jordgubbsglass
Marängtäcke:
3 äggvitor
1 dl socker
Garnering:
jordgubbssylt
Tips:
Pajen kan förberedas fram till
uppvärmningen och förvaras
i frys flera månader.
Pajskal: Hacka samman mjöl, socker och matfett. Arbeta ihop degen och tryck ut den i en pajform. Låt formen stå 15 minuter. Grädda i 175° ugn ca 15 minuter. Låt pajskalet kallna. Bred ut jordgubbssylten i pajskalet. Låt glassen mjukna något i rumstemperatur och vispa den mjuk och smidig med elvisp.
Fördela glassen jämnt i pajskalet. Sätt in den i frysen medan du gör marängsmeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret, litet i taget, under kraftig vispning. Fördela marängmassan över glassen så att den täcker hela pajen. Sätt in pajen i 250 - 275° ugn 4 - 5 minuter och låt marängen få färg. Ringla jordgubbssylt över och servera marängpajen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 45 minuter
Tid i ugnen 20 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar