HAVREGRYNSGÖMMOR
De här goda mellanmålsbullarna går mycket bra att grädda i mikrovågsugnen. Det går snabbt och de blir extra saftiga och goda.
14 bullar
2½ dl havregryn
2½ dl mjölk
1 dl farin
4 msk matolja
1 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
75 g philadelphiaost
2 msk havregryn
2 msk farin
Blanda havregryn och mjölk i en skål och låt det stå ca 30 minuter. Blanda ned 1 dl farin, olja och ägg i havregrynsblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och blanda sedan ned det i smeten.
Klicka ut hälften av smeten i 14 bakformar och lägg sedan 1 tsk philadelphiaost i varje form. Klicka resten av smeten i formarna. Blanda 2 msk havregryn och 2 msk farin och strö det över. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 15 minuter eller tills bullarna är bakade.
Låt bullarna svalna på galler och servera dem sedan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Vilotid 30 minuter
Tid i ugnen ca 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar