MANDELMUSSLOR MED PASSIONSFYLLNING
Knapriga mandelmusslor med syrlig, gräddig fyllning. Resterande musslor kan frysas in.
Ca 35 musslor
100 g sötmandel
4 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
Fyllning till ca 12 musslor:
4 + 1 passionsfrukter
1 dl vispgrädde
½ dl florsocker
100 g mascarponeost
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel, mjöl, smör och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och lägg den i kylen ca 1 timme.
Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda, veckade metallformar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 minuter innan de försiktigt knackas ut och får kallna.
Halvera och skrapa ur fyra passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil, mät till ca ½ dl. Vispa grädden till fast skum tillsammans med florsockret. Vänd i osten och passionsfruktspurén.
Garnering: Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ur kärnorna. Fördela passionskrämen i ca 12 mandelmusslor och garnera med passionsfruktkärnor.
Från boken "Sött" av Cecilia Lundin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar