HÖSTKAKOR
Mjuka kryddiga kakor med smak av nypon. En klick kaffeglasyr på toppen gör dem både extra goda och extra fina att se på.
Ca 50 kakor
150 g smör eller margarin
3½ dl farin
2 ägg
1 dl nyponpuré eller annan fruktpuré
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
½ tsk mald ingefära
1 krm mald muskot
1 dl hackade valnöts- eller hasselnötskärnor
Glasyr:
60 g smör eller margarin
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 3 tsk starkt kaffe
hackade valnöts- eller hasselnötskärnor
Rör matfett och farin poröst och rör ned ägg och nyponpuré. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker, ingefära, muskot och nötter i en bunke. Rör ned det i smeten. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
Glasyr: Smält matfettet och blanda ned florsocker och vaniljsocker. Tillsätt litet kaffe i taget och rör tills glasyren är smidig. Lägg en klick glasyr på varje kaka, strö över nötter och låt glasyren stelna. Servera kakorna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar