SIRAPSKAKA FRÅN EDINBURGH
Den här skotska sirapskakan är mycket god med smak av kryddor. Ät den gärna som skottarna gör, med en klick smör, eller servera den som den är till te eller kaffe.
1 kaka
125 g smör eller margarin
ca 1 dl sirap
ca 4 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk bakpulver
50 g sötmandel
ca 2 dl russin
2 ägg
smör eller margarin
samt ströbröd till formen
Koka upp matfett och sirap i en kastrull och låt det kallna. Blanda mjöl, socker, kryddor och bakpulver i en skål. Skålla, skala och hacka mandeln. Tillsätt mandel och russin till mjölblandningen. Vispa upp äggen.
Häll sirapsblandningen i äggsmeten i en tunn stråle under kraftig vispning. Blanda äggsmeten med mjölblandningen och häll smeten i en smord och bröad 1½-liters kakform. Grädda i ugn vid 175° ca 1 timme eller tills kakan verkar genomgräddad och har fått vacker färg.
Tid för tillagning: Ca 1½ timme
varav ca 1 timme i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar