RABARBER- OCH JORDGUBBSRUTOR
MED INGEFÄRSGRÄDDE
Luftiga rutor med rabarber och jordgubbar som ger smak av försommar. Ingefäran ger en god smakbrytning. Pärlsocker är både vackert och knaprigt.
Ca 24 rutor
250 g smör
6 ägg
5 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g rabarber
5 dl jordgubbar
½ dl pärlsocker
Tillbehör:
3 dl vispgrädde
2 msk färskriven ingefära
3 msk florsocker
2 l färska jordgubbar
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned mjölblandning och smör i äggvispet. Häll smeten i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm.
Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Snoppa och halvera jordgubbarna. Fördela rabarber och jordgubbar i långpannan och strö över pärlsockret. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Låt kakan kallna och skär den i rutor.
Vispa grädden och smaksätt med ingefära och florsocker. Servera kakrutorna med ingefärsgrädde och jordgubbar.
Från boken "Sött" av Cecilia Lundin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar