SOMMARTÅRTA
1 tårta
100 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1½ dl gräddmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 - 4 späda rabarberstjälkar
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget, uppvispat med gräddmjölken. Blanda mjöl och socker och rör ned det i smeten. Häll smeten i en väl smord och bröad form. Skär oskalad rabarber i ca 2 cm långa bitar och stick ned dem i smeten.
Grädda kakan ca 50 minuter i 175° ugn. Servera tårtan till kaffet eller som dessert med vaniljsås eller vispgrädde till.
Variation:
Byt ut rabarbern mot skalade äppelklyftor, doppade i litet kanel och socker. Strö också litet kanel och socker på kakan före gräddningen.
Tid för tillagning: Ca 1 timme och 15 minuter.
Från Hemmets Journal kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar