söndag 18 maj 2014

Walters chokladkaka

WALTERS CHOKLADKAKA

1 kaka

175 g smör eller margarin
4½ dl socker
2 ägg
50 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl filmjölk
2 dl öl

Fyllning och överdrag:
2½ dl vispgrädde
2 1/4 dl socker
50 g mörk choklad
2 msk smör eller margarin

Garnering:
riven choklad


Rör ihop matfett och socker till en kräm. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning tills smeten fått en luftig konsistens. Smält chokladen över vattenbad och blanda i den. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ned det i smeten växelvis med filmjölken. Häll i ölet och rör om.

Smörj 2 sockerkaksformar med löstagbar kant - pröva om de får plats i ugnen samtidigt. Häll upp hälften av smeten i varje och jämna till ovansidan med en sked. Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i 175° ugnsvärme 40 minuter. Ta kakbottnarna ur formarna och låt dem svalna.

Gör i ordning fyllning och överdrag. Låt 1½ dl grädde och strösocker koka upp i en gryta och koka 2 minuter. Tillsätt chokladen och låt den småputtra 5 minuter. Vispa i matfettet och därefter resten av grädden. Vispa. Bred ut fyllningen på bottnarna och lägg samman dem. Täck sidorna med resten av krämen och dekorera med riven choklad.


Tid för tillagning: 55 minuter varav
40 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar