SAGOLIK LIMEPAJ
Njut av denna uppfriskande paj efter en god middag. Smakbrytningen mellan syrlig lime och knäckigt pajskal är helt suverän!
8 bitar
200 g Philadelphia light
200 g mager kesella
2 ägg
2 äggvitor
2 - 3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
saft av 1 - 2 limefrukter, ca 1 dl
1 tsk rivet limeskal
Pajskal:
15 digestivekex
25 g smör eller margarin
75 g mager kesella
Garnering:
2½ dl lätt crème fraîche
! tsk vaniljsocker
Värm ugnen till 200°. Krossa kexen och blanda med smält matfett och kesella till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform och ställ svalt att stelna ca 10 minuter. Grädda i ugnen ca 10 minuter.
Sänk värmen till 175°. Rör samman ost och kesella med ägg och äggvitor. Blanda i socker och vaniljsocker och vispa ned limesaft och -skal. Blanda väl. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda tills fyllningen stelnat, 30 - 45 minuter.
Låt pajen svalna på ett galler och sätt sedan in den i kylen tills den kallnat helt, minst 2 timmar eller över natten. Smaksätt crème fraîche med vaniljsocker och spritsa eller klicka längs pajskalets kant. Eller bred ett tunt lager smaksatt gräddfil ovanpå och garnera med fina strimlor av limeskal.
Tid för tillagning: Ca 1 timme + kylning.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar