PIÑA COLADA-TÅRTA
Läcker gräddtårta med smak av kokos och rom och med fyllning av ananas. Lägg gärna i fyllningen dagen innan, så blir tårtan extra saftig.
1 tårta, ca 10 bitar
100 g smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
2 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl ananasjuice
1 dl naturell yoghurt
Fyllning:
3 dl krossad ananas
1 msk maizena
1½ msk rom
Garnering:
3 dl vispgrädde
ananasbitar
Tips:
Vispgrädde kan bytas ut mot en
glasyr av florsocker och ananas-
juice.
Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, kokosflingor, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Blanda ned juice och yoghurt i smeten och vänd sedan ned mjölblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad rund form, 1½ l. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna.
Blanda krossad ananas och maizena i en kastrull och värm tills det tjocknar. Smaka av med rom. Dela kakan i två bottnar och lägg ananasen som fyllning mellan dem. Låt kakan kallna. Vispa grädden tjock, bred den över kakan och garnera med ananasbitar. Servera tårtan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 - 40 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 40 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar