FIBERSCONES
Scones är snabbakat bröd som är godast nygräddat. Skulle du få scones över kan du värma dem i mikron med mycket gott resultat.
8 scones
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havrekli
2 msk socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller margarin
2 uppvispade ägg
½ dl filmjölk eller mjölk
1 msk smält smör eller margarin
Kom ihåg!
Arbeta inte degen för mycket,
då kan brödet bli segt.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havrekli, socker, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i bitar och finfördela det i mjölblandningen med en gaffel. Arbeta degen till en grynig massa. Blanda ägg och filmjölk och rör ned det i degen. Arbeta snabbt ihop degen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Lägg över kakorna på en smord plåt, skåra varje kaka i 4 delar och pensla dem med smält matfett. Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 15 minuter.
Låt bröden svalna något, bryt sedan isär dem och servera dem nygräddade.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar