SMÖRIGA FARMARSCONES
Det är inte mycket man hinner på en kvart. Dessa scones är dock ett undantag, för det tar faktiskt bara 15 minuter att baka dem.
12 scones
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
75 g kallt smör eller margarin,
skuret i små bitar
1 3/4 dl mjölk
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Knåda in matfettet i blandningen tills den är grynig. Häll i mjölken och rör samman degen. Knåda ihop degen till en boll med fingrarna. Lägg degen i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Pressa samman degen med lätt mjölade fingrar tills den har fått formen av en fyrkant, 20 x 30 cm.
Använd baksidan av en stekspade eller den egglösa sidan av en kniv. Tryck ut 12 lika stora bitar utan att skära helt igenom degen. Baka i ugnen tills färgen är gyllengul, ca 15 - 20 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller ca 10 minuter.
Servera sconesen ljumma.
Variation:
Smaksätt gärna scones efter hur och vad de ska användas till. Ska du bjuda på pasta så passar det bra att blanda ned 2 msk riven parmesan, ½ tsk torkad basilika och 1/4 tsk oregano i degen. För extra goda frukostbullar, blanda ned 1 tsk rivet apelsinskal när du blandar ihop mjöl, bakpulver och salt och strö sedan över en blandning av 2 msk socker och ½ tsk kanel innan du sätter in bullarna i ugnen.
Ca 35 minuter att tillaga
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar