BANANFYLLD MOCKATÅRTA
Härlig mockatårta med fyllning av banan och smörkräm. Av en tårta får du 12 - 14 bitar. Pecannötter är en god och dekorativ garnering.
1 tårta, 12 - 14 bitar
2 dl socker
1 dl farin
100 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl starkt kaffe
Fyllning:
150 g smör eller margarin
3 dl florsocker
4 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1½ tsk pulverkaffe
4 bananer
Garnering:
pecan- eller valnötter
Rör socker, farin och matfett smidigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ned mjölblandningen växelvis med kaffet i smeten. Häll smeten i en smord och bröad bakform, ca 1½ l. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter. Låt kakan svalna i formen och sedan kallna på galler.
Rör matfett och florsocker smidigt till fyllningen. Smaksätt med kakao, vaniljsocker och kaffepulver. Mosa bananerna. Dela kakan i tre bottnar, bred ett tunt lager av chokladkrämen på bottnarna och lägg på bananerna. Lägg ihop bottnarna och bred resten av krämen över tårtan. Garnera med nötter och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i ugnen 40 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar