SPRÖDA JORDNÖTSKAKOR
Spröda småkakor med fin smak av jordnötter. Pröva gärna att blanda hackade nötter i smeten. Då blir de extra goda att knapra på till en kopp kaffe eller te.
30 - 35 kakor
100 g smör eller margarin
100 g jordnötssmör
1½ dl farin
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Garnering:
hackade jordnötter
Tips:
Om du vill ha kakorna extra spröda
kan du blanda ned 1 dl hackade
jordnötter i smeten.
Rör matfett, jordnötssmör och farin mjukt. Tillsätt vaniljsocker och ägg och rör tills det är väl blandat. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör sedan ned det i smeten. Forma valnötsstora bitar av degen och lägg dem på en smord plåt. Tryck till kakorna med en gaffel och strö över hackade jordnötter.
Grädda i mitten av ugnen i 175° 10 - 12 minuter eller tills kakorna blivit gyllenbruna. Lägg över kakorna på bakgaller och låt dem svalna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 10 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar