SNABBAKAT GRAHAMSBRÖD
Degen till det här goda och mustiga brödet blandar man till medan ugnen värms upp, och sedan är det bara att grädda direkt. Vetegroddarna som man klappar in i degen gör brödet extra nyttigt.
1 bröd
2½ dl grahamsmjöl
2½ dl matbrödsmjöl av vete
½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk stött fänkål
½ tsk stött anis
3 dl filmjölk
½ dl sirap
smör eller margarin till formen
2 msk vetegroddar
Blanda de båda mjölsorterna, salt, bikarbonat och stötta brödkryddor i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Blanda snabbt samman allt till en deg.
Smörj en avlång brödform, ca 1½ l, och lägg degen i den. Strö på vetegroddarna och klappa in dem lätt i degen med hjälp av baksidan på en matsked. Grädda brödet genast i 175° ca 1 timme. Stjälp upp brödet på galler och låt det kallna inlindat i bakduk.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 1 timme i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar