söndag 4 maj 2014

Snabbakat grahamsbröd

SNABBAKAT GRAHAMSBRÖD

Degen till det här goda och mustiga brödet blandar man till medan ugnen värms upp, och sedan är det bara att grädda direkt. Vetegroddarna som man klappar in i degen gör brödet extra nyttigt.

1 bröd

2½ dl grahamsmjöl
2½ dl matbrödsmjöl av vete
½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk stött fänkål
½ tsk stött anis
3 dl filmjölk
½ dl sirap
smör eller margarin till formen
2 msk vetegroddar


Blanda de båda mjölsorterna, salt, bikarbonat och stötta brödkryddor i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Blanda snabbt samman allt till en deg.

Smörj en avlång brödform, ca 1½ l, och lägg degen i den. Strö på vetegroddarna och klappa in dem lätt i degen med hjälp av baksidan på en matsked. Grädda brödet genast i 175° ca 1 timme. Stjälp upp brödet på galler och låt det kallna inlindat i bakduk.


Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 1 timme i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar