söndag 4 maj 2014

Helenabakelser

HELENABAKELSER

Det är roligt att baka kakor när det går fort och lätt. De här små bakverken är mycket goda och inte alltför krångliga att göra. Kakor med mandel brukar dessutom uppskattas av de flesta.

Ca 25 bakelser

200 g smör eller margarin
3½ dl vetemjöl
3 msk grädde

Fyllning:
100 g sötmandel
3 - 4 äggvitor
2 1/3 dl socker


Smula ned matfettet i mjölet med hjälp av fingertopparna. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till ca 1/3 cm tjocklek. Ta ut runda kakor och klä små bakelseformar med dem.

Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandel, socker och äggvitor. Lägg ungefär 1 msk fyllning i varje form. Grädda i ugn vid 200° ca 15 minuter. Låt kakorna svalna något innan de stjälps upp.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.


Från Mitt Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar