lördag 3 maj 2014

Saltkällans bakelser

SALTKÄLLANS BAKELSER

Läckra små bakverk som man kan baka t ex i hjärtformar. Färga gärna fyllningen med ett par droppar karamellfärg, det ser trevligt ut.

Ca 20 bakelser

200 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
2 ägg
ca 4 dl vetemjöl
smör eller margarin samt
ströbröd till formarna

Fyllning:
2 dl grädde
2 äggulor
1 tsk potatismjöl
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker


Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Koka upp fyllningen och låt den sjuda tills den blir tjock, men absolut inte seg. Rör hela tiden. Låt fyllningen kallna.

Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Rör kraftigt. Blanda ned mjölet ordentligt. Häll smeten i smorda och bröade bakelseformar och gör en fördjupning i mitten. Lägg litet fyllning i varje bakelse och grädda dem på nedersta falsen i ugnen vid 200° ca 15 minuter eller tills de blivit vackert ljusbruna.

Låt bakelserna svalna. Knacka sedan lätt på formarna så att bakverken lossnar och stjälp upp dem.


Tid för tillagning: Ca 50 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar